info@kiemvzw.be03 270 36 950495 500 797

Het kantoor is open. Best even telefoneren voordat je langskomt.

  De vooropleiding vrachtwagenchauffeur als begin

  Kiem vzw startte in 2001 met vooropleidingen vrachtwagenchauffeur op vraag van het Sociaal Fonds Zwaar Vervoer, VDAB en de Stad Antwerpen.  Werkzoekenden uit kansengroepen kregen een voorbereiding op de VDAB beroepsopleiding vrachtwagenchauffeur om dan als vrachtwagenchauffeur aan het werk te gaan. Na 20 vooropleidingen kreeg Kiem in 2008 de Ingroei- en Oriëntatieopleiding Chauffeur gegund, een vooropleiding met uitstroom naar de verschillende transportsectoren: zwaar vervoer, taxi, distributie, bus & car.

   

  Uitbreiding tot drie verschillende opleidingen

   Gaandeweg breidde het opleidingsaanbod uit tot 3 volwaardige opleidingen die nu nog steeds georganiseerd worden:

  - de vooropleiding vrachtwagenchauffeur voor kandidaten met interesse voor het zwaar vervoer

  - de vooropleiding bus & car voor kandidaten met interesse voor het busvervoer

  - de opleiding taxichauffeur voor kandidaten met interesse voor taxivervoer in Antwerpen

   

  Huidig aanbod

  Kiem blijft in de provincie Antwerpen de expert op het vlak van voortrajecten naar opleiding en werk in de transportsector. Werkzoekenden uit de kansengroepen krijgen na selectie een vooropleiding vrachtwagenchauffeur, een vooropleiding bus & car of een opleiding taxi. Deze opleidingen vinden meerdere keren per jaar plaats in samenwerking met VDAB, sectorfondsen, bedrijven en Open School. 

  De vooropleiding vrachtwagenchauffeur organiseren we in 2018 ook in Gent en Leuven. Hier worden cursisten voorbereid op het chauffeursberoep in de transportsector en in de andere sectoren: de bouw, wegenwerken, voeding, .... 

  De vooropleiding bus en car kent ook een groei: in Leuven vindt in het najaar van 2018 ook een cursus plaats voor werkzoekenden uit de provincie Vlaams-Brabant. 

  Daarnaast bieden we ook nog extra trajecten aan. Zo organiseren we een jongerentraject vrachtwagenchauffeur in samenwerking met VDAB en de bedrijven. Jongeren onder 26 jaar krijgen bij Kiem een voortraject waarna zij in het bedrijf worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur met individuele ondersteuning door de opleidingscoach van Kiem. 

  We screenen ook jongeren en geven attitudetraining in het kader van het project Jongeren in Transport (JIT) van het Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek.

  We kijken tenslotte naar waar de noden liggen in de transportsector en/of voor het toeleiden en ondersteunen van kansengroepen naar een duurzame tewerkstelling als chauffeur. We bekijken graag in overleg met derden hoe we aan deze noden tegemoet kunnen komen. Contacteer ons gerust met uw vraag!